Voor ieder die een dierbare verloren heeft

Saying Good bye

Samenwerking Werkgroep Verder ‘Ontmoetingsdag verder na zelfdoding’.

Hey lieve lotgenoten,

Maand september is gezellig druk voor onze organisatie.  We zijn volop bezig met het ontmoeten van prachtige mensen die zich dit jaar inzetten voor de Warmste Week.  Het blijft onze prioriteit om lotgenoten samen te brengen en rouw bespreekbaar te maken binnen onze maatschappij.

Om dit te kunnen realiseren is het heel belangrijk om samen te werken met andere organisaties, om de handen in elkaar te slaan en samen naar buiten te komen.  Toen we onze Vzw opstarten in 2015 was ‘Werkgroep Verder’ één van de eerste organisatie waar we mee konden kennismaken.
Hun positieve gedrevenheid om nabestaanden verder te helpen, om zelfdoding bespreekbaar te maken was voor ons direct een krachtig signaal dat we zoveel gemeenschappelijke doelen hadden.

Het duurde dan ook niet lang dat ‘De dag van de nabestaanden’ ook voor ons een vaste traditie was om aanwezig te zijn.  We mochten kennismaken met lotgenoten en andere mooie organisaties die zich dagelijks inzetten voor mensen.

Omdat kinderen en jongeren voor ons belangrijk zijn willen wij ons steentje bijdragen aan deze mooie dag.  Na enkele toffe ontmoetingen met Lore kwam al vlug het idee om samen te werken.  Om ook kinderen en jongeren elkaar te laten ontmoeten en rouw bespreekbaar te maken. Een plaats waar we als gezin kunnen naar toe gaan.  Vooral een plaats waar we als gezin handvatten meekrijgen om verder te gaan na zelfdoding.
Een ontmoetingsdag verder na zelfdoding.

Ons team van therapeuten zullen in de voormiddag creatief aan de slag gaan met de kinderen.  Stil staan bij de verschillende emoties na zelfdoding en kijken welke handvatten nodig zijn om verder te gaan binnen hun stukje rouwverwerking.   Wat voor hun individueel belangrijk is en wat de leeftijdsgenoten ervaren van emoties na het verlies van hun dierbare.

In de namiddag neemt ons team van jeugdwerking de kinderen en jongeren mee op stap.  Na jaren ervaring binnen de jeugdwerking en door het heel nabij werken met het team van therapeuten als één team is hun specialiteit tijdens de spelactiviteiten terug te werken rond verbondenheid, veerkracht en vertrouwen in jezelf en anderen.

Zou gewoon zeggen lieve lotgenoten, stuur een mailtje en kom naar deze mooie dag waar Werkgroep Verder en Saying Goodbye jullie met open armen zullen ontvangen.

https://zelfmoord1813.be/inschrijving-ontmoetingsdag-verder-na-zelfdoding?fbclid=IwAR0TES4h9mhKYIOEyCV48mr_alQZ1VCXmwUyKOY167sBEA1RvYxw5VnLIAc

 

 

Deel dit ook met je vrienden!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *