Voor ieder die een dierbare verloren heeft

Saying Good bye

outdoor weekend 28-30 september 2018 te Oudenaarde

Hey iedereen,

Veel te lang geleden dat we nog eens een blog deelden met jullie.
Het kamp in augustus was meer dan fantastisch en we blijven dankbaar dat de kinderen hun stukje verdriet en troost willen delen met ons en de lotgenoten.

Maar nu zijn we terug volop bezig met het weekend van 28 tot 30 september.
Ondertussen hebben we de maximum leeftijd laten wegvallen want op actief zijn staat vaak geen leeftijd.
We hebben trouwens nog enkele plaatsen vrij dus jullie zijn meer dan welkom.
Misschien vragen vele zich af waarom een adventure weekend?
Laten wij hier even kort bij stil staan, waarom het soms belangrijk is om onze grenzen op te zoeken binnen een veilige omgeving waar het kan en mag.

Wanneer je iemand dierbaars verliest is de pijn niet te beschrijven, zoveel verdriet die we niet onder woorden kunnen brengen.
Nabestaanden storten zich vaak op hun werk, houden zich sterk voor het gezin en hun naaste vrienden.  Hopen dat de pijn verzacht en niet zichtbaar kan zijn voor de mensen rondom hun.  Het perfecte maskertje met de glimlach terwijl hun lichaam schreeuwt van het verdriet en het gemis.  De grote leegte die ons geliefde naliet kunnen we vaak niet beschrijven of durven we niet, uit vrees dat onze emoties gaan overnemen en we alle controle gaan verliezen.

We praten uren met mensen die ons willen steunen maar komen vaak niet tot bij de pijn, de essentie.  We blijven op een veilige grens van de grote wonde aan ons hart die bloed.
Rationeel hebben we alles onder controle maar beetje per beetje schreeuwt ons lichaam om aandacht en zorg. Vermoeidheid, slapeloze nachten, prikkelbaar humeur, verlies van concentraties,…  Noem maar op, herkenbaar?

Neem die tas en ga mee met ons op weekend, neem de uitdaging aan en luister naar je lichaam.  Zoek jouw eigen grens op en laat emoties vrij binnen een veilige omgeving van liefde en zorgzaamheid.
Laten we samen het parcour betreden in de hoogte en hevig schreeuwen uit onmacht maar ook uit bevrijding dat alle emoties mogen aanwezig zijn.  Daarna gaan we ons woede vrijlaten tijdens het moerasparcour en lachen met de gedachte dat ons dierbare nu zelf met trots neerkijkt op jouw prestatie.

Zet de stap en geef de nodige zorg aan jou lichaam want ook dit probeert je vaak iets te vertellen.

neem contact op met ons via info@saying-goodbye.be

Vele groetjes
Bestuursteam

Deel dit ook met je vrienden!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *